Een zorgverzekering kiezen in Nederland is verplicht. Het overstappen van zorgverzekeraar natuurlijk niet. Iedereen in Nederland is namelijk bij wet verplicht om bij een zorgverzekeraar verzekerd te zijn. Of u nu bij een Zilveren kruis, CZ, Just of noem er eens eentje verzekerd bent dat maakt niet uit. Daarom is het belangrijk als u op de kosten wilt letten eens goed rond te kijken. De ene zorgverzekering is namelijk de andere niet.

We gaan u hierin niet adviseren of zorgverzekeringen vergelijken. Dit is iets wat u het beste zelf kunt doen. Wij kunnen u wel tips geven waar u op zou kunnen letten bij het afsluiten van een zorgverzekering.

Voor veel mensen is de prijs belangrijk. Dit is natuurlijk vrij logisch, je wil niet teveel betalen voor iets. Echter de premie van een zorgverzekering is niet altijd de prijs die je betaald. Zeker als de kans groot is dat je medische kosten gaat maken is het belangrijk om meer dan alleen op premie te vergelijken. De basisverzekering is bij elke zorgverzekering hetzelfde qua inhoud. Echter niet waar je deze zorg kunt krijgen. Met de komst van een restitutie en naturalis polis zitten hier al behoorlijke verschillen in. Waar je namelijk bij de ene zorgverzekering voor alle zorg om de hoek kunt, is bij de ander het belangrijk om vooraf te informeren bij welk ziekenhuis je voor bepaalde zorg moet zijn. De spoedeisende zorg is overal verzekerd, maar als je een behandeling nodig hebt kan het zomaar zijn dat je 30km verder moet reizen. Daarom puur kijkend naar de premie is niet altijd het goedkoopst.